Με την τέλεση δοξολογίας στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, κορυφώθηκαν σήμερα οι τετραήμερες εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

«Με προσήλωση στην απόλυτη υλοποίηση της υψηλής αποστολής της, που δεν είναι άλλη από το «να πετάει, να μάχεται και να νικάει», όταν και όπου χρειαστεί, με περίσκεψη στο χρέος έναντι της πατρίδας, με σεβασμό στις οικονομικές θυσίες του ελληνικού λαού, η Πολεμική μας Αεροπορία εγγυάται την αποτροπή στην περίοδο της ειρήνης, αλλά και την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσεων – πολέμου», τόνισε με έμφαση στην Ημερήσια Διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστου Χρηστοδούλου.

Και συνέχισε: «Σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους, τα στελέχη της ΠΑ φυλάττουν ουράνιες «Θερμοπύλες» γνωρίζοντας καλά ότι η ευημερία του έθνους στηρίζεται και στη δική τους αποτελεσματική υλοποίηση της αποστολής».

Σε άλλο σημείο της Η.Δ.του ο αρχηγός ΓΕΑ τόνισε: «Όραμά μας η διαρκής τελειότητα, το άριστο, η «μέθεξη με το απόλυτο. Γι’ αυτό και στο έμβλημά μας, αλλά και στην καρδιά μας έχουμε τον αετό με τη φράση «ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ». Αδήριτη αναγκαιότητα το ιερό χρέος μας προς την Ελλάδα για «ελεύθερους ουρανούς».

Ο ίδιος τέλος, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της ΠΑ τα προέτρεψε «να συνεχίσετε με τον ίδιο επίμονο και ανιδιοτελή τρόπο, ενωμένοι, σίγουροι για τα ιδανικά μας και σας υπενθυμίζω ότι η ΠΑ με βάση το ένδοξο παρελθόν της, υπό τη σκέπη των Αρχαγγέλων, χτίζει το μέλλον που της αξίζει».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, η ειδική γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, ο βουλευτής Ιωάννης Δέδες, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, εκπρόσωποι κομμάτων ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, εκπρόσωποι των αρχηγών ΓΕΣ, της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιπροσωπείες ξένων χωρών, ενώσεων αποστράτων και άλλοι επίσημοι.