Αντιδράσεις πυροδοτεί η θετική εισήγηση του συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού επί του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα να λάβει διήμερη άδεια από το πρωί της Πέμπτης.

Ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια φυλάκιση, για συμμετοχή σε πλήθος δολοφονιών και βομβιστικών επιθέσεων, έχει υποβάλει ανάλογα αιτήματα στο παρελθόν τα οποία απορρίφθηκαν. Παράγοντες της Δικαιοσύνης στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο αποκαλούμενος «φαρμακοχέρης της 17Ν» έχει τη μεγαλύτερη ποινή από οποιονδήποτε άλλον έγκλειστο, ενώ τα εγκλήματα που έχει διαπράξει δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο στη Μεταπολίτευση.

Ήδη η μετάδοση της είδησης έχει προκαλέσει πλήθος αρνητικών σχολίων από εκπροσώπους του δικαιϊκού πολιτισμού, της πολιτικής και τη διεθνούς κοινότητας, αφού πλέον της υφής των στυγερών πράξεων του, επί δεκαετίες η δράση της «17 Νοέμβρη» αμαύρωνε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος πλέον Κουφοντίνας, ο οποίος ουδέποτε δήλωσε μεταμέλεια, όπως και ο εγκέφαλος της οργάνωσης Αλέκος Γιωτόπουλος (73 ετών), διανύουν το 16ο έτος συνεχούς εγκλεισμού τους, κυρίως σε συνθήκες απομόνωσης.

Η είδηση για τη διήμερη άδεια που θα δοθεί στο ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, προκάλεσε την έντονη αντίδαση της Ντόρας Μπακογιάννη

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλη της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;» είπε η κ. Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβαση που έκανετο βράδυ της Τετάρτης, στο Action24.

Και πρόσθεσε: «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιός θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;»

Στη συνέχεια η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους «λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα».

«Εχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή» σημείωσε χαρακτηριστικά.