Ελεύθεροι κυκλοφορούν 3.000 βαρυποινίτες που βγήκαν από τη φυλακή κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ιδιαίτερη, όμως, ανησυχία και προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ προκαλεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταδικασμένοι σε πολυετή κάθειρξη για βαριά αδικήματα καταστρώνουν στη φυλακή την εγκληματική δράση τους και πραγματοποιούν τα χτυπήματά τους τις μέρες των αδειών τους. Είναι μια νέα τάση, κάτι σαν «εγκληματικές εκδρομές», που φουσκώνει ολοένα περισσότερο.

Μεταξύ των ευεργετηθέντων και ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια Δημήτρης Κουφοντίνας.

Χάρη στις κραυγαλέα ευνοϊκές διατάξεις του νόμου και τη σύμφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, αρκετοί κακοποιοί μετά από ένα σύντομο πέρασμα πίσω από τα σίδερα βγήκαν έξω και αμεταμέλητοι ξαναρίχτηκαν στη βαριά εγκληματική παρανομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανάμεσα στις περιπτώσεις είναι αυτή του Ιμπραήμ Καστριότ που δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, οι ληστές της ντουλάπας στο Παλαιό Φάληρο, οι βασανιστές της Ύδρας που βασάνισαν μέχρι θανάτου εστιάτορα του νησιού αλλά και ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη.