Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική Αττική τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 15, ενώ παράλληλα 17 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί κι ένας αγνοείται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, και οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ανυπολόγιστες.

Με το πρώτο φως της ημέρας η τραγική εικόνα δεν αφήνει περιθώρια για λόγια.

Μόνο κάποιες λαμαρίνες θυμίζουν ότι υπήρχαν αυτοκίνητα στους δρόμους πριν ξεσπάσει η φονική κακοκαιρία. Μπάζα και λάσπη παντού και άνθρωποι που αρνούνται να καταλάβουν τι τους έχει συμβεί.

Οχήματα βυθισμένα στο νερό, δρόμοι πνιγμένοι στη λάσπη και εικόνες καταστροφής.

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων συνεχίζονται αδιάκοπα, αφού οι πυροσβέστες έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής 660 κλήσεις.

Σύμφωνα, με το υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 18:30 της Τετάρτης μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διακομίστηκαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες, μία γυναίκα οδηγήθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, μία ακόμα στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α' παθολογική κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Από τους 15 νεκρούς, οι 6 αναγνωρίστηκαν μέχρι το απόγευμα. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς παρέμειναν ανοιχτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός, τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών, υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ακόμα και στα επόμενα λεπτά, γιατί σύμφωνα με ενημέρωση τόσο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.