Στους 6 αυξάνονται και πάλι οι αγνοούμενοι από τη σφοδρή κακοκαιρία και τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, που κόστισαν τουλάχιστον 16 ανθρώπινες ζωές. Οι αγνοούμενοι ήταν μέχρι σήμερα το πρωί 4, ωστόσο με νεότερη ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει πως αναζητά τα ίχνη ακόμα δύο ανθρώπων, ανεβάζοντας σε 6 τον συνολικό αριθμό των ατόμων που δεν έχουν εντοπιστεί μέσα στις λάσπες και τα χαλάσματα.


Πρόκειται για έναν κυνηγό που την ώρα της θεομηνίας είχε πάει για κυνήγι, αλλά και για τον ιδιοκτήτη καντίνας, η οποία παρασύρθηκε από τον χείμαρρο.

 

Χθες, ακόμα ένας νεκρός προστέθηκε στον τραγικό κατάλογο της Δυτικής Αττικής, ανεβάζοντας τις ανθρώπινες απώλειες στις 16. Πρόκειται για άνδρα που βρέθηκε στο πλημμυρισμένο υπόγειο της οικίας του στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο. Τα θετικά νέα της χθεσινής ημέρας είναι πως βρέθηκαν ζωντανά δύο άτομα, που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι: ένας άνδρας στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μάνδρας, ο οποίος παρέμεινε πάνω από 24 ώρες εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του, χωρίς να μπορεί να βγει, ούτε να επικοινωνήσει, καθώς το κινητό του τηλέφωνο είχε καταστραφεί. Επίσης, ζωντανός βρέθηκε στο σπίτι του ηλικιωμένος άνδρας, που είχε δηλωθεί αγνοούμενος από την κόρη του, καθώς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της.

Η Πυροσβεστική προχώρησε από το πρωί της Τετάρτης σε απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα (στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας), ενώ έλαβε 660 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Στην περιοχή επιχειρούν 117 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα, έχοντας σχηματίσει 56 συνεργεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως αργά τη νύχτα, χθες, η Πυροσβεστική δεχόταν αλλεπάλληλες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων στη βόρεια και ανατολική Αττική.

«Βοήθεια, πνίγομαι»: Τα τελευταία λόγια του οδηγού που αγνοείται στη Μάνδρα