Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται αυτή την στιγμή συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιγνίψν και οδηγούς οχημάτων,

Όπως έγινε γνωστό η σύλληψη τους έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 18 Νοεμβρίου 2017, έπειτα από καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας εμβολίστηκε ένα υπηρεσιακό όχημα. Ειδικότερα τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 21, 27, 32 και 33 ετών, μέλη της σπείρας οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει περίπτερο στη Νέα Ιωνία, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα, είδαν τους αστυνομικούς να τους παιρνούν τις χειροπέδεςσε μια καταδίωξη που δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της κλοπής, των διακεκριμένων φθορών, του εμπρησμού, της αντίστασης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ (8) συνεργοί τους, εκ των οποίων επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκε επιπλέον ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως κλεπταποδόχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμορία που δρούσε σε περιοχές κυρίως της Δ.Αττικής, χρησιμοποιούσε τον εξής τρόπο δράσης προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό της.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, μετέβαιναν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα αλλά και διαρρήξεις-κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

Τέλος, οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.