Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί για την πορεία της υγείας της 55χρονης δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά, που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο ποδί το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν «Η 55χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή, είναι αιμοδυναμικά σταθερή, ωστόσο παραμένει διασωληνωμένη και εξακολουθεί να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.
Σημειώνεται ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της ασθενούς, με σημεία αρχικής βελτίωσης».

Η κ. Τσουκαλά αφού υπεβλήθη τα ξημερώματα του Σαββάτου σε 6ωρη ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική επέμβαση, έκτοτε παραμένει σε καταστολή, ενώ της χορηγούνται μεταξύ άλλων ινότροπα φάρμακα.

Κοινό μέλημα λοιμωξιολόγων, πνευμονολόγων, καρδιολόγων και λοιπών εμπλεκόμενων ιατρικών ειδικοτήτων είναι η αντιμετώπιση της σοβαρής αναπνευστικής λοίμωξης λόγω της εισπνοής χημικών, το υποδόριο εμφύσημα καθώς και η επούλωση του ορθοπαιδικού-αγγειοχειρουργικού τραύματος.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ένα μπουφάν και ένα φούτερ τα οποία, όπως όλα δείχνουν, ανήκουν στον αντιεξουσιαστή που έριξε τη φωτοβολίδα στην δικηγόρο που τραυματίστηκε στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο. Τα ρούχα βρέθηκαν λίγα μέτρα από το σημείο που τραυματίστηκε η κυρία Τσουκαλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές θεωρούν πως ο αντιεξουσιαστής πέταξε τα ρούχα του στο σημείο, αφότου έριξε τη φωτοβολίδα, φοβούμενος μήπως υπάρξουν αυτόπτες μάρτυρες και δώσουν την περιγραφή του.

Στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν, ακόμη, μια αντιασφυξιογόνα μάσκα, γάντια, καθώς και ένα μαχαίρι. Τα αντικείμενα αυτά μαζί με τον αυτοσχέδιο σωλήνα εκτόξευσης φωτοβολίδων, τον οποίο εντόπισαν οι αρχές την Κυριακή, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA.

in.gr