Σπείρα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν για την συγκεκριμένη υπόθεση στο Περιστέρι έναν 32χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και 29χρονο ημεδαπό, ενώ αναζητείται και 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συναυτουργία καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και προμήθεια, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Όπως

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης στη ΓΑΔΑ «ως προς τον τρόπο δράσης τους, διαπιστώθηκε η δράση 2 τουλάχιστον ατόμων από τις αρχές Απριλίου του έτους 2017, με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ο ένας με ύψος 1,80m περίπου και αδύνατος (αποκαλούμενος ως «ψηλός») και ο έτερος με ύψος 1,65 περίπου και εύσωμος (αποκαλούμενος ως «κοντός»), που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, σουπερμάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κ.α.), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Οι δράστες μετέβαιναν στους στόχους τους πεζή ή με δίκυκλη μοτoσυκλέτα, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες, τύπου «full-face» ή με μαντήλια, ή κουκούλες φούτερ ή ακόμη και με αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αναγνώρισή τους από τα θύματά τους, και με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσαν από το ταμείο χρηματικά ποσά (εισπράξεις), ακόμη και τυχερά δελτία.»

--

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των 3 κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: μεταλλικό πιστόλι (ρέπλικα), μαύρου χρώματος και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο), κουκούλες «full-face» και σκούφοι, ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών, 0,7 γραμμάρια κάνναβης, 12 ναρκωτικά δισκία, 2 κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής, μετά την τέλεση των ληστειών.

Επίσης ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής κ. Χρήστος Παπαζαφείρης επεσήμανε ότι «από τις επισταμένες έρευνες της Υπηρεσίας μας, την ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών από τα σημεία διάπραξης των ληστειών και την αξιοποίηση των υπόλοιπων προανακριτικών δεδομένων, διακριβώθηκε η δράση των κατηγορουμένων από τον Απρίλιο του 2017 και ταυτοποιήθηκε η συμμέτοχη τους σε 31 υποθέσεις, με λεία που υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην εξιχνίαση: έντεκα ληστειών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, δέκα ληστειών σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, και οκτώ ληστειών σε καφετέριες και ταχυφαγεία, ληστείας σε πλανόδιο πωλητή τυχερών δελτίων «ΞΥΣΤΟ» και κλοπής από πλανόδιο πωλητή ανάλογων δελτίων. Η έρευνα μας συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των ληστειών που έχουν διαπράξει οι συλληφθέντες και να ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους.»

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών.