Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία το τριήμερο 13-15 Μαΐου, προκειμένου να καταπολεμηθεί η μικροεγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του τριημέρου προχώρησαν σε 16 συλλήψεις και εξιχνίασαν 26 κλοπές, 8 απάτες και 3 ληστείες.

Οι συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις και συνέλαβαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και στο Παγκράτι 11 άτομα, τα οποία κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και για απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών Αρχών.

Επίσης, συνελήφθησαν 3 μέλη συμμορίας, η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία δρούσε από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι και τώρα και είχε διαπράξει συνολικά 19 κλοπές, από τις οποίες οι 6 ήταν από καταστήματα και 13 από το εσωτερικό ΙΧΕ αυτοκινήτων στις περιοχές της Ακρόπολης και της Καλλιθέας. Η συγκεκριμένη συμμορία είναι 5μελής και οι Αρχές αναζητούν ακόμα δύο άτομα.

Επίσης, συνελήφθη ένα άτομο το οποίο δρώντας ως μισθωτής ή εκμισθωτής ακινήτου διέπραξε συνολικά 8 απάτες. Στον Κολωνό οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν άνδρα ο οποίος σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να έχει στην κατοχή του τρία μαχαίρια.

Σημειώνεται ότι, παρά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν, το έγκλημα δεν φαίνεται να υποχωρεί, καθώς τη Δευτέρα (15/5) στις 22:25 σημειώθηκε ληστεία εις βάρος πεζού στην περιοχή της Πλατείας Ομονοίας. Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου απέσπασε από πεζό χρηματικό ποσό και προσωπικά αντικείμενα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.