Έφοδο πραγματοποίησαν σε τρία σπίτια σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο σήμερα (28/11) το πρωί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε κεντρικό δρόμο του Παγκρατίου.

Έχουν προσαχθεί 9 άτομα τουρκικής καταγωγής (8 άνδρες και 1 γυναίκα) σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη ακροαριστερής οργάνωσης στην Τουρκία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα της συγκεκριμένης οργάνωσης έχει εμπλακεί σε υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού στις Οινούσες 

Από την έφοδο έχουν βρεθεί, κατασχεθεί και εξετάζονται βάζα με άγνωστη ύλη, καλώδια, μικρός οπλισμός, usb και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η γύρω περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας ενώ η υπόθεση δεν σχετίζεται με την εγχώρια τρομοκρατία.  

Οι εννέα προσαχθέντες φέρεται ότι σχετίζονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (DHKP-C), μέλη του οποίου είχαν συλληφθεί στη χώρα μας παλαιότερα και όπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείεται να ετοίμαζαν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ εξετάζεται εάν σχετίζονται και με την ανακάλυψη οπλισμού σε φουσκωτό σκάφος τον Ιούλιο του 2013 στις Οινούσσες.

Τότε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβάινοντες συνελήφθησαν.

Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία. Οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C.Υπενθυμίζεται ακόμη ότι από έκρηξη από χειροβομβίδα που είχε σημειωθεί σε διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011 επήλθε ο θάνατος 32χρονου Κούρδου, μέλους της οργάνωσης DHKP-C.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ