Μία εξαιρετική πρωτοβουλία από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού – που πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα – με την ευκαιρία της εορτής του Προστάτη του Αγίου Νικολάου, με την ανακοίνωση της μοναδικής εμπειρίας του πλου με ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιό του 14 μαθητών – εθελοντών της Γ’Λυκείου, οι οποίοι θα επιλεγούν με δημόσια κλήρωση παρουσία του ίδιου του αρχηγού αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ.

Και η ευχάριστη έκπληξη από πλευράς ΠΝ γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς η αρχική πρόθεση – για την οποία σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως προ δεκαημέρου περίπου – ήταν για να επιβιβαστούν στο υποβρύχιο 10 μαθητές – εθελοντές.

Όμως μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Μάντρα και στη Σύμη, το ΠΝ (δια του αρχηγού του) αποφάσισε όπως προστεθούν και άλλοι τέσσερις μαθητές κατ’ εξαίρεση ανά δύο από κάθε πόλη που επλήγη από τις πλημμύρες! Έτσι λοιπόν συνολικώς 14 μαθητές της Γ’ Λυκείου θα έχουν τη μοναδική εμπειρία της καταδύσεως κατά τον πλου με ένα εκ των πλέον σύγχρονων συμβατικών υποβρυχίων του Στόλου Type-214AIP.

Η επιλογή των 14 μαθητών-εθελοντών της Γ’ Λυκείου, δέκα από όλη την Ελλάδα και ανά δύο από Μάνδρα Αττικής και Σύμη, θα επιλεγούν μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, παραμονή του εορτασμού, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδηλώσεως που διοργανώνει το ΠΝ προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Νικολάου. Όπως σημειώνεται από το ΓΕΝ, «για τη συμμετοχή στην κλήρωση απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης έως τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 (https://form.hellenicnavy.gr/index.php/klirosi/)».           

  Αξίζει να επισημανθεί ότι ο πλους του υποβρυχίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, για να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος των μαθητών, ενώ όσοι τυχόν κληρωθούν και διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από την Αθήνα, τα έξοδα μετακινήσεως, καθώς και διαμονής τους θα καλυφθούν με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού.  

Λ.Σ.Μ.