Τα κλιμάκια των μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής και του στρατού ολοκληρώνουν την καταγραφή από τις καταστροφές που υπέστησαν σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή και, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, θα υπογραφεί και θα ανακοινωθεί άμεσα ο τρόπος διεκπεραίωσης της διαδικασίας, που θα φέρει στους πληγέντες από 5.000 έως 8.000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται από τον στρατό και τους δήμους των γύρω περιοχών οι εργασίες διάνοιξης όλων των ρεμάτων στη περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα, με βασικότερο αυτό του οδικού δικτύου της περιοχής, εξαιτίας της διάβρωσης του οδοστρώματος στη ΠΕΟΑ Αθηνών, όπου προσωρινά το πρόβλημα λύθηκε με παράκαμψη των λεωφορείων μέσω της Μαγούλας.

Στην περιοχή συνεχίζεται η παροχή σίτισης των αστέγων από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ από αύριο Τετάρτη θα ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί κανονικά το σύνολο των δρομολογίων των λεωφορείων από την Ελευσίνα μέχρι το Πανόραμα στον δήμο Μάνδρας (αστική γραμμή 861) και αντίστροφα.

Παράλληλα, ξεκινά η υποδοχή αιτημάτων των πλημμυροπαθών για την εθελοντική προσφορά εργασιών αποκατάστασης στις κατοικίες που έπαθαν ζημιές στη Μάνδρα υπό τον συντονισμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι μελέτες για να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες και να γίνουν και πάλι τα σπίτια κατοικήσιμα, κάτι που θα συμβεί με την εθελοντική εργασία μηχανικών μελών του ΤΕΕ και τεχνικών εταιρειών της χώρας που θα προσφέρουν πέρα από εργασία και υλικά.

Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που θα δίνουν την απαραίτητη ενημέρωση στους μηχανικούς, αφού πρώτα κάθε οικία ελεγχθεί από τα αρμόδια κρατικά κλιμάκια και έχει κριθεί ασφαλής. Η πρωτοβουλία του ΤΕΕ θα γίνει αποκλειστικά σε κατοικίες που είναι μη κατοικήσιμες λόγω της πλημμύρας.

Το γραφείο υποδοχής θα λειτουργήσει στον ιερό ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της Μάνδρας (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι).