Εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΝ, καθώς εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ. Στη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι είχαν και τη στήριξη από εκπροσώπους της εκκλησίας, αλλά και κατοίκους στις περιοχές της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης, όπου με συνθήματα και πανό τάχθηκαν ενάντια στη πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη Ι και Μελίτη ΙΙ, καθώς και του ορυχείου στη Δυτική Μακεδονία και των μονάδων 3 και 4 στη Μεγαλόπολη.

Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι τονίζουν πως αν γίνει η ιδιωτικοποίηση, αυτό θα οδηγήσει σε μαρασμό τη τοπική κοινωνία και έκαναν λόγο για «εθνικό έγκλημα».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, σχολίασε πως… «τα φιλέτα της ΔΕΗ δεν μπορούν να δοθούν "κοψοχρονιά"», τονίζοντας πως η εν λόγω πώληση είναι ένα «εθνικό έγκλημα», προαναγγέλλοντας παράλληλα περαιτέρω κινητοποιήσεις στις περιοχές, ενώ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος, πρόσθεσε πως η τοπική οικονομία θα γκρεμιστεί σε μια μέρα αν προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τη μη πώληση των μονάδων.


Η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων αναμένεται να έχει συνάντηση στο ΥΠΕΝ στις 15:00.