Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο που βρέθηκε νεκρός το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με αυτά, ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά χωρίς να σκοτωθεί επί τόπου. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν ζωντανός για περίπου 36 ώρες χωρίς βοήθεια και χωρίς να μπορεί να σωθεί.

Ο θάνατος ήρθε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων και της σωματικής εξάντλησης, ενώ έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, καθώς η πρώτες εκτιμήσεις ήταν πως ο 21χρονος δολοφονήθηκε.

Πέρασαν από το σημείο αλλά δεν βρήκαν το πτώμα

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου άφησε το ποδήλατό του και επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε κάποιο βράχο. Στην προσπάθειά του έχασε την ισορροπία και έπεσε από κάποιο ύψος, χάνοντας τις αισθήσεις του, μέχρι που μιάμιση μέρα μετά, υπέκυψε στο μοιραίο.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως από το σημείο που βρισκόταν η σορός, είχαν περάσει πολλές φορές άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, που είχε ταξιδέψει από την Αθήνα και εθελοντές διασώστες. Όμως κανείς δεν τον είχε δει, μέχρι που τον εντόπισε τυχαία, ένας 15χρονος μαθητής, έξι μέρες μετά την εξαφάνισή του.

Ο 21χρονος είχε εξαφανιστεί πριν από έξι μέρες. Η σορός του βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, γερμένη ελαφρά στο πλάι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο, σε ένα σημείο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει βοσκοί ή πεζοπόροι. Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι η σορός του μεταφέρθηκε εκεί εξαιτίας των χειμάρρων που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν στην Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες.