Σε εκπομπή του Al Jazeera, για το πώς ρυθμίζεται το παγκόσμο εμπόριο όπλων, συμμετείχε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των αποκαλύψεων για το deal με τη Σαουδική Αραβία και τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης και του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, καταλογίζοντας του προσωπικές σοβαρές ευθύνες για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σκόπιμη παραπλάνηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και αναπάντητα ερωτήματα για το ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλο.

Στην εκπομπή του Al Jazeera γίνεται μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με τους κανόνες και τις διαδικασίες που διέπουν το παγκόσμιο εμπόριο όπλων, όπου μεταξύ άλλων μιλάει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που κατέχει τη θέση του Διευθυντή του ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, ωστόσο, ζητά την ακύρωσή της. 

Στο διάλογο παρεμβαίνουν, επίσης, οι Andrew Smith (Εκπρόσωπος στην εκστρατεία κατά του εμπορίου όπλων) και ο Pieter Wezeman που συμμετέχει στο Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης. 

Δείτε το βίντεο: