Συνεχίζονται και οι σήμερα οι αντιδράσεις αστυνομικών μετά τη χθεσινή άρνηση του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου να δεχθεί τραυματίες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης μετά από τροχαίο ατύχημα στον Ασπρόπυργο, με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια. Τελικά οι αστυνομικοί με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, «ούτε να ασθενήσουμε δεν μπορούμε πλέον. Με ένα έγγραφο του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401), η κυβέρνηση πλέον δεν θα εξυπηρετεί αστυνομικούς που χρήζουν εισαγωγής στο εν λόγω νοσοκομείο, με το αιτιολογικό της πληρότητας κατά 95% αυτού και των σοβαρών προβλημάτων δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τμήματά του, λόγω ανεπάρκειας κλινών… Μετά τις ευχαριστίες της κυβέρνησης για τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολουθεί η επιβράβευσή της με το παραπάνω έγγραφο αδυναμίας εξυπηρέτησης νοσηλείας - εισαγωγής στο 401 ΓΣΝΑ…»

Η ανάρτησή του συνοδεύεται από φωτογραφία εγγράφου που φέρει την υπογραφή του διευθυντή του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου σχετικά με τη διαθεσιμότητα κλινών νοσηλείας και στο οποίο σημειώνεται:

«1. Σας γνωστοποιούμε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή η πληρότητα των κλινών νοσηλείας του 401 ΓΣΝΑ αγγίζει το 95%. Πολλά τμήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας λόγω ανεπάρκειας κλινών.

2. Το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό (στρατιώτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί) που προσέρχεται και κρίνεται ότι χρειάζεται εισαγωγή θα εξυπηρετείται από το 401 ΓΣΝΑ. Τα υπόλοιπα περιστατικά (απόστρατοι, μέλη οικογενειών, αστυνομικοί και λοιποί δικαιούχοι) που χρήζουν εισαγωγής θα ανακατευθύνονται προς τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ».