Αναβολή στην εξέταση του αιτήματος των Αρχών της ΠΓΔΜ για την έκδοση δύο υπηκόων της χώρας που κατηγορούνται για τηλεφωνικές υποκλοπές, έβαλε το Συμβούλιο Εφετών της Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου όπως αποφασίστηκε, με τους δύο κατηγορούμενους, ηλικίας 51 και 35 ετών, να κατηγορούνται για τις υποκλοπές που εμπλέκεται ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι.

Η υπόθεση είχε οριστεί να γίνει σήμερα, αλλά ο δικηγόρος ενός εκ των δύο κατηγορούμενων δήλωσε κώλυμα στο να παραστεί για την εκδίκαση.


Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθώς προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά Βουλγαρικά διαβατήρια στη Βουδαπέστη. Οι Αρχές διαπίστωσαν πως εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα συλλήψεως από την Interpol για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διάπραξη εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας».


Οι κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση, ενώ τη Παρασκευή θα μεταφερθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου θα δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για τα πλαστά διαβατήρια.