Συναγερμός σήμανε μετά τις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής σε Λιμενικό, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική, μετά από ενημέρωση ότι άτομο έπεσε στη θάλασσα στην παραλία του Βόλου.

Η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Βόλου ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ κλήθηκαν και πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας έπεσε στη θάλασσα στο ύφος της καφετέριας Αργοναύτες, κάτω από άγνωστες ως τώρα συνθήκες, και παρασύρθηκε γρήγορα, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν και του μεγάλου κυματισμού.

Η επιχείρηση για τη διάσωση του 62χρονου ήταν ιδιαίτερα δυσχερής λόγω των καιρικών συνθηκών. Μετά από μεγάλες προσπάθειες, περίπου στις 6:30 μ.μ., κατέστη δυνατό να ανασυρθεί από τη θάλασσα, ενώ από τον δυνατό κυματισμό είχε ήδη παρασυρθεί μέχρι το σημείο μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου.

 

Διασώστες και γιατρός του ΕΚΑΒ έκαναν μεγάλες προσπάθειες ώστε ο άνδρας να ανακτήσει τις αισθήσεις του, κάτι που ευτυχώς κατόρθωσαν λίγη ώρα μετά και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Βόλου.

Η κατάσταση της υγείας του 62χρονου κρίνεται κρίσιμη, διασωληνώθηκε και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου»

Πηγή: taxydromos.gr