Ολοκληρώνονται σήμερα, σε λίγη ώρα, στο λιμάνι του Πειραιώς, οι επισκέψεις του κοινού σε Μοίρα του Ελληνικού Στόλου αποτελούμενη από τρία πλοία, που ναυλοχούσε στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας από την περασμένη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων από πλευράς του Πολεμικού μας Ναυτικού, για τον εορτασμό του προστάτη του Ναυτικού μας, Πολεμικού και Εμπορικού, καθώς και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. Αγίου Νικολάου.

Ο καλός καιρός που επικρατούσε τις μέρες αυτές στον Πειραιά επέτρεψε σε πλήθος κόσμου, οικογένειες με τα παιδιά του, μεμονωμένα άτομα, αλλά και Συστήματα Προσκόπων, βρήκαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφτούν τα πλοία και να ξεναγηθούν σε αυτά από τα χαμογελαστά πληρώματά τους.

--

Ενδεικτικό της εντυπωσιακής προσελεύσεως είναι και το γεγονός ότι όταν η ιστοσελίδα μας επισκέφτηκε τα πλοία, περίπου στις 12:30 σήμερα, ο αύξων αριθμός σειράς για να κατέβουν ανά δέκα άτομα στο υπερσύγχρονο υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» (Type-214AIP) ήταν ήδη στο ‘’423’’ από τις 09:00 που είχαν ξεκινήσει οι επισκέψεις.

«Ας μην ανησυχεί ο κόσμος. Αν στις 5 το απόγευμα που τυπικώς τελειώνει το επισκεπτήριο υπάρχει κόσμος, είναι βέβαιο ότι το επισκεπτήριο θα παραταθεί μέχρι να δει το υποβρύχιό μας και ο τελευταίος επισκέπτης μας» μας είπε χαμογελώντας μέλος του πληρώματος του «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», όταν τον ρωτήσαμε σχετικώς.

Αλλά και στα άλλα δύο πλοία, την σύγχρονη πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ» (Τύπου “Super Vita”) και τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» (Τύπου ΜΕΚΟ-200HN) ο κόσμος ήταν πολύς, αλλά επειδή είναι…πιο άνετα από ένα υποβρύχιο, οι ουρές του κόσμου ήταν μικρότερες!

«Καλές θάλασσες για όλους τους ναυτικούς μας» και «Ο Άγιος Νικόλας στις πλώρες όλων των σκαφών μας» ήταν οι ευχές του κόσμου, και οι δικές μας φυσικά.