Την επιστροφή τους στη φυλακή ανακοίνωσαν οι κρατούμενοι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης. Υπενθυμίζεται ότι τα δυο μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο, αφού η κατάσταση της υγείας τους είχε επιδεινωθεί.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται στην κατάσταση της υγείας τους, και επιμένουν ότι δεν θα βάλουν ορό και θα επιστρέψουν στη φυλακή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο indymedia: 

«Η κατάσταση της υγείας μας έχει επιδεινωθεί και η Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ, με 49 ζάχαρο. Της είπαν να βάλει ορό και αρνήθηκε. Επειδή παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαμε κάνει για αβίαστη επικοινωνία με το παιδί μας, καθώς και για επικοινωνία με δικηγόρους από το νοσοκομείο με τον υποδιοικητή της εξωτερικής φρουράς Καραγιάννη, ο οποίος μιλούσε εκ μέρους του εισαγγελέα Σαβαΐδη, αρνούμαστε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε στη φυλακή.  
Ο εισαγγελέας Σαβαΐδης, ενώ έχει την υποχρέωση ως επόπτης των φυλακών να έρχεται σε επαφή με τους κρατούμενους, έχει αρνηθεί επανειλημμένως να μας απαντήσει ο ίδιος για τα αιτήματά μας, δηλώνοντας ότι δεν θα ανοίξει επικοινωνία με κρατούμενους. Καταγγέλλουμε τη στάση του αυτή. Εμμένουμε στα αιτήματά μας και συνεχίζουμε την απεργία πείνας».