Τεράστια είναι η καταστροφή που άφησε πίσω της η θεομηνία στη δυτική Ελλάδα, με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες. Η λάσπη έχει αφήσει χάος πίσω της, καθώς έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές τόσο οικισμοί όσο και το οδικό δίκτυο στην Αιτωλοακαρνανία. Ήδη Μεσολόγγι και Αγρίνιο έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους και η αγανάκτησή τους είναι έντονη.

Άμεσα αναμένεται να ζητήσουν, μάλιστα, έκτακτη οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση, καθώς αρκετοί δήμοι έχουν σοβαρότατα προβλήματα, ενώ μόλις έχει αρχίσει η καταμέτρηση των ζημιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ποσότητα βροχής που έπεσε στην περιοχή ήταν περίπου ισοδύναμη μ' αυτή που πέφτει συνήθως σε ολόκληρο τον Νοέμβρη, με τα περισσότερα προβλήματα να υπάρχουν από πλημμύρες των ποταμών Αχελώου και Ίναχου.

Αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι από χθες το βράδυ στα σπίτια τους, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στην Πρέβεζα, όπου και εκεί τα προβλήματα είναι τεράστια, κυρίως με το οδικό δίκτυο.

Η περιοχή του Φαναριού έχει πλημμυρίσει, ενώ έχει υπερχειλίσει και ο ποταμός Αχέροντας, όπως και ο Λούρος, καθώς πενήντα κατοικίες στα γύρω χωριά φέρονται να έχουν πλημμυρίσει.