Ένα υπόγειο διαμέρισμα μόλις 43 τ.μ. βγαίνει στο σφυρί για χρέος 15.000 ευρώ. Αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα, την ώρα που η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι ήδη έχει φροντίσει να προστατέψει την πρώτη κατοικία, με την άτυπη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών.

Για άλλη μια φορά η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβέρνηση και τις εξαγγελίες της, με τους Έλληνες που ζουν και πάλι τον εφιάλτη των πλειστηριασμών να χάνουν την περιουσία και τα σπίτια τους χωρίς διακρίσεις.

Την καταγγελία για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της έκανε μια συνταξιούχος, η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλε πως της παίρνουν το σπίτι για χρέος στην εφορία που είναι 10.000 ευρώ και οι τόκοι 5.000 - ενώ τα 2.000 ευρώ είναι από λάθος της εφορίας, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί και δεν έχει σβηστεί το χρέος. Να σημειωθεί ότι η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως δήλωσε η ίδια η συνταξιούχος, γίνονται κρατήσεις από τη σύνταξή της, η οποία πιστώνεται σε ακατάσχετο λογαριασμό. Πλέον η 65χρονη γυναίκα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και φιλοξενείται σε οικείους της, ενώ λόγω του ότι ο πλειστηριασμός θα γίνει ηλεκτρονικά, αγνοεί τον χρόνο πραγματοποίησής του.