Οι σημερινοί πρόεδροι των εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων της Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος και του Πειραιά Βασίλης Κορκίδης είναι οι μόνοι σίγουροι κερδισμένοι των εκλογών στα επιμελητήρια της χώρας.

Κατέβηκαν με ενιαία ψηφοδέλτια στα επιμελητήρια τους και όπως οι ίδιοι σημειώνουν πέτυχαν και ρεκόρ συμμετοχής.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το αποτέλεσμα στο τρίτο μεγάλο επιμελητήριο της πρωτεύουσας, το επαγγελματικό όπου τις έδρες της διοίκησης διεκδικούν οκτώ υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά το ΕΒΕΑ ο κ. Μίχαλος έκανε λόγο για εντυπωσιακή συμμετοχή εκτιμώντας πως οι 107 υποψήφιοι επιχειρηματίες θα μοιραστούν περί τους 15.000 με 17.000 σταυρούς προτίμησης.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Κορκίδης μίλησε για ρεκόρ συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές καθώς αυτή υπερδιπλασιάστηκε. Στους 67 ανέρχονται οι υποψήφιοι επιχειρηματίες του Πειραιά.

Και οι δύο πρόεδροι ευχαρίστησαν τα μέλη τους υποσχόμενοι τη διεκδίκηση των επιχειρηματικών συμφερόντων μακριά από κόμματα και χρώματα.

Μάχη αναμενόταν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, όπου τις έδρες του διοικητικού συμβουλίου διεκδικούν οκτώ διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ξεχωρίζουν αυτά του σημερινού προέδρου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, του πρώτου αντιπροέδρου Νίκου Λεβετσοβίτη και του πρώην προέδρου Γιάννη Ρεκλείτη.

Τα ακριβή αποτελέσματα αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες.