Ο κος Μιχάλης Π., μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FΜ στην εκπομπή «Νωρίς» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη.  Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Αναφορικά με την περιπέτειά του ως προς τον πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας μετά από τη μη καταβολή οφειλών του Δημοσίου προς αυτόν.

ΜΙΧΑΛΗΣ Π.: Έκλεισα δύο καλά έργα για το Δημόσιο σαν υπεργολάβος όπου δούλεψα, πήρα παλαμάκια και συγχαρητήρια για τη δουλειά μου, λεφτά δυστυχώς δεν πήρα. Όταν ήρθε η ώρα να πληρωθώ, μου είπαν ότι δυστυχώς λεφτά δεν μπορείς να πάρεις γιατί τα έχουν πάρει κάποιοι άλλοι.


Μιλάμε συνολικά για 700 χιλιάδες ευρώ.

Σαν τίμιος πολίτης σε αυτό τον τόπο και εμπιστευόμενος το κράτος μου, θεώρησα ότι ζω σε ένα κράτος ευνομούμενο, χτύπησα την πόρτα της δικαιοσύνης. Ξεκίνησα να κινούμαι νομικά, στηριζόμενος στο φιλότιμο ειδικά των πολιτικών, έγραφα την ιστορία μου και την έστελνα στους πολιτικούς, σε γραφεία υπουργών και πρωθυπουργών και μου λέγαν «θα λυθεί το θέμα, έχετε δίκιο».

Περιμένοντας 5-6 χρόνια για να μπορέσει να τελεσιδικήσει όλη η ιστορία δικαιώθηκα απόλυτα, έχω κάπου κορνιζωμένες τις αποφάσεις αυτές γιατί ποτέ μου δεν πήρα χρήματα. Η διαφορά είναι ότι επειδή εγώ δεν ήμουν απάνθρωπος και δεν ήμουν απατεώνας και μπαταχτσής ούτε στρατηγικός κακοπληρωτής, έβαλα το μοναδικό μας σπίτι υποθήκη σε μια οικογένεια με 6 άτομα.

Ένα σπίτι 86 τ.μ., περίπου μισού αιώνα, που το είχε αγοράσει ο πατέρας μου με δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων και είναι ένα σπίτι που τρεις γενιές το πληρώναμε, ο πατέρας μου, εγώ και τα παιδιά μου τώρα. Είναι το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο...

Πήγα στην τράπεζα και έβαλα το σπίτι υποθήκη σαν εγγύηση για εταιρικό δάνειο, για να μπορέσει να πάρει η εταιρεία μου δάνειο για να μπορέσω να πληρώσω τις βασικές υποχρεώσεις στους εργάτες που δουλέψανε και μετά από όλη αυτή την περιπέτεια που κατέληξα να με κυνηγάνε όλοι γιατί έμειναν απλήρωτες οι ασφαλιστικές εισφορές, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με κυνηγάει το κράτος, με κυνηγάει η εφορία και τελικά με κυνηγάνε και οι τράπεζες όπου κατασχέσαν το σπίτι μου. Με αποτέλεσμα την περσινή χρονιά να βγει αυτό το σπίτι τέσσερις φορές σε πλειστηριασμό.

Ένα σπίτι που έχει αντικειμενική αξία 95.400€, πραγματική αξία περίπου 50.000€ το έβγαλε για 40.000€.

Η τράπεζα θα πάρει από αυτό το σπίτι 30 με 40 χιλιάδες εκ των οποίων τουλάχιστον τις 20 χιλιάδες τις έχει πληρωμένες για δικαστικά και άλλα έξοδα. Δηλαδή είναι χαζό γιατί το πρόβλημα που δημιουργείς είναι απίστευτα μεγαλύτερη η κλίμακά του από αυτή την οποία λύνεις.

Όταν έμαθα ότι δεν πρόκειται να πληρωθώ, στα 36 μου χρόνια με τέσσερα παιδιά ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και όταν δεν είσαι από τζάκι που είσαι βολεμένος όταν σου λένε ότι το μεροκάματο που δούλεψες δεν θα πληρωθεί και όταν χρωστάς σε έναν κόσμο που σε κοιτάει στα μάτια και περιμένει να του πεις πότε θα τον πληρώσεις σακατεύτηκα. Ξεκίνησα με ένα έμφραγμα, με ανακοπές, με χίλια δυο προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα τα ΚΕΠΑ να με κρίνουνε σε ένα ποσό 85% ανάπηρο. 36 χρονών, με το μικρότερο 11 μηνών και το μεγαλύτερο με ολική αναπηρία.