Τρεις μήνες έχουν στη διάθεσή τους -και συγκεκριμένα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018- οι πλημμυροπαθείς (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης επιδόματος.

Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών αφορά τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2017 και απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι να έχει προηγηθεί αυτοψία στην πληγείσα ιδιοκτησία.

Σε περίπτωση που αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση καταγραφής των ζημιών που υπέστη η ιδιοκτησία τους στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου ατόμου, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή σε γραφείο της εν λόγω διεύθυνσης που λειτουργεί για τον σκοπό αυτό στους δήμους.

Στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση συμπεριλαμβάνονται οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, που «διαλύθηκε» από τη θεομηνία της 26ης Σεπτεμβρίου.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 5/12/2017