Επίθεση σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων η οποία προσφάτως ανέλαβε τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ πραγματοποίησαν άγνωστοι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες είναι νεαρά άτομα που χτύπησαν το κουδούνι για να εισέλθουν στην εταιρεία και όταν τους άνοιξαν μπούκαραν και έριξαν πράγματα στο πάτωμα. Φεύγοντας τα νεαρά άτομα δήλωσαν ότι είναι μέλη του Ρουβίκωνα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι τα νεαρά αυτά άτομα προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Qualco, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου.

Μέτοχος στην Qualco είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών.

Κατά πληροφορίες οι άγνωστοι ήταν πέντε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έσπασαν τις τζαμαρίες στα γραφεία της εταιρείας και κατέστρεψαν υπολογιστές.

Προσφάτως, η εταιρεία Qualco ανέλαβε τη διαχείριση των απλήρωτων λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω διαγωνισμού.

Πότε ακούσαμε την Qualco

Η Qualco, της οποίας μέτοχος είναι ο εξάδερφος του Ευ. Τσακαλώτου, Ορέστης, θεωρείται απ’ τις αναπτυσσόμενες εταιρείες διαχείρισης οφειλών που με επίκεντρο την Ελλάδα επιχειρεί να διευρεύνει τις εργασίες της.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε οτι πριν λίγες μέρες στο κυνήγι των οφειλετών της ΔΕΗ, που μετρούν συνολικά χρέη πάνω από 2,4 δις ευρώ, «μπήκε» κοινοπραξία εταιριών, δηλαδή εισπρακτικές εταιρίες.

Επικεφαλής αυτών η εν λόγω εταιρεία, η Qualco UK του Ορέστη Τσακαλώτου, ξαδέλφου του υπουργού Οικονομικών.

 Τα κεντρικά της γραφεία είναι στην Ελλάδα, στο Μαρούσι. Ωστόσο διαθέτει γραφεία σε Γαλλία, Κύπρο και Βραζιλία ενώ σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της, έχει 70 πελάτες σε 15 διαφορετικές χώρες για τους οποίους αναλύει την αξία των δανειακών χαρτοφυλακίων τους, συντονίζει τις εισπράξεις και βελτιώνει τις επιδόσεις τους.