Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η υπογραφή της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) μεταξύ της κοινοπραξίας DIEP, Terminal Link (CMA) και Belterra (Ιβάν Σαββίδης) και του ΤΑΙΠΕΔ. Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας την Παρασκευή, το ΤΑΙΠΕΔ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του ταμείου Άρης Ξενόφος, ενώ την κοινοπραξία ο συντονιστής της Σ. Θεοφάνης.

Η σύμβαση μεταβίβασης πρόσφατα εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ μετά τις υπογραφές η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μια τυπική διαδικασία, αφού ο επικεφαλής της κοινοπραξίας, η γερμανική DIEP, δεν διαθέτει, πέραν του ΟΛΘ, συμμετοχή σε άλλο λιμάνι. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τον Απρίλιο του 2018.

Πριν από λίγες ημέρες η πώληση του ΟΛΘ είχε έρθει στο προσκήνιο εξαιτίας της παρέμβασης που έγινε από τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει πλήρης διαφάνεια ως προς τους μετόχους και την προέλευση των κεφαλαίων στις αποκρατικοποιήσεις.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 14/12/2017