Μεταφορές, επικοινωνίες, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και ύδρευση είναι οι κλάδοι της αγοράς όπου αναμένεται να αυξηθούν οι προσλήψεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την έρευνα «Προθέσεις Προσλήψεων» της ManpowerGroup.

Οι προθέσεις προσλήψεων που έχουν οι εργοδότες για το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους χαρακτηρίζονται «μέτριες».

Τα σχέδια προσλήψεων εμφανίζονται αποδυναμωμένα κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά σημειώνουν βελτίωση της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών και στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού αερίου και Ύδρευσης. Αναλυτικά οι προοπτικές διαμορφώνονται ως εξής:

● Μεταφορών και Επικοινωνιών +21%.
● Ηλεκτρισμού, Φυσικού αερίου και Υδρευσης +17%.
● Γεωργίας, Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης περιουσίας και Παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις του Δημοσίου +13%.
● Τουρισμός +2%.

Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν την ισχυρότερη αγορά εργασίας των τελευταίων εννέα και πλέον ετών, καταγράφοντας αισιόδοξες συνολικές προοπτικές απασχόλησης, της τάξης του +15%, ενώ οι προοπτικές στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +10%.

Τέλος, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα σχέδια προσλήψεων αποδυναμώνονται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με σημαντικότερη την αύξηση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των Κατασκευών.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 14/12/2017