Τα ποσά με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση με τις μίζες στον ΟΣΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπιρτζής, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέα Αποστολόπουλο, καθώς και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Ιωάννα Ροτζιώκου.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν, το ποσό που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από την εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς ανέρχεται τα 7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν άτομα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, τη Πέλλα, τη Θήβα και τη Λαμία, με τον αριθμό των συλληφθέντων να φτάνει τους 19, εκ των οποίων τα τρία είναι αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, που είναι Ρομά, καθώς και 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 11 άτομα μεταξύ των οποίων 2 υπάλληλοι του ΟΣΕ και ένας της ΔΕΗ.

Οι Ρομά φέρονται να «λάδωναν» υπεύθυνους προκειμένου να παίρνουν τους διαγωνισμούς από τον ΟΣΕ, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, με τους ενόχους από μεριάς ΟΣΕ να παίρνουν μίζες πολλών χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Σπιρτζής ανακοίνωσε πως σύντομα οι σταθμοί του Μετρό θα φυλάσσονται από 200 αστυνομικούς.