Εκατό εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στη Δυτική Αττική, μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους.

Όπως δήλωσε από το βήμα του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στα Μέγαρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, «έχουμε ήδη διερευνήσει τρόπους και εξασφαλίζουμε τους πόρους για τη χρηματοδότηση ενός Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στη Δυτική Αττική προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο έργα υποδομών όσο και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των τοπικών οικονομιών».

«Βρισκόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα και να καλύψουμε τις ανάγκες προκειμένου να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Να μη χαθεί ξανά ζωή, να μην καταστραφούν περιουσίες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Τα έργα υποδομών περιλαμβάνουν τους τομείς της αντιπλημμυρικής προστασίας, της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και της υποστήριξης του τουρισμού της περιοχής.

«Για τα αντιπλημμυρικά έργα, αξιοποιούμε πόρους από τέσσερις πηγές: από το ΕΣΠΑ, από το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εσωτερικών με πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από ίδιους πόρους της Περιφέρειας» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, συμπληρώνοντας πως «για τις λοιπές υποδομές: αξιοποιούμε πόρους επίσης από Το ΕΣΠΑ, από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από ίδιους πόρους της Περιφέρειας».