Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, προκάλεσε τεράστια προβλήματα, καθώς αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να μένουν κλειστοί σε κάποια σημεία, με τον δρόμο Κομοτηνής – Μαρώνειας να είναι σχεδόν απροσπέλαστος από τον όγκο του νερού.

Σε διάφορους οικισμούς του νομού υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Στο Κόσμιο μεγάλες εκτάσεις γης, θυμίζουν λίμνες, ενώ και κάποια σπίτια έχουν γεμίσει νερά.

Στα Αμάραντα Ροδόπης αρκετά σπίτια έχουν πλημμυρήσει, ενώ η είσοδος στο χωριό είναι ανέφικτη, με μηχανήματα του δήμου και τη πυροσβεστική να προσπαθεί να απεγκλωβίσει κόσμο από τα σπίτια.

Ομοίως προβλήματα υπάρχουν στον δρόμο Κομοτηνής – Φαναρίου που σε κάποια σημεία είναι απροσπέλαστος, ενώ προβλήματα με πλημμυρισμένα υπάρχουν και στους οικισμούς Καρυδιάς, Ροδίτη, στο Χαμηλό και την Παραδημή.

Στη πόλη της Κομοτηνής τα βασικότερα προβλήματα είναι στη Μαραθώνος, στη περιοχή του Χάρμαλη και την περιοχή του Τζελάρ Μπαγιάλ, όπου από το πρωί πολίτες παίρνουν τηλέφωνο στον δήμο για να τους βοηθήσει.

Μερικοί από τους δρόμους που έκλεισαν στον νομό, είναι οι:

• Χιονορέματος, οικισμού Ηφαίστου.

• Βιολογικού, περιοχή Μεσοχωρίου

• Σκαλώματος, Δοκού, Λοφαρίου, Αετοράχης, Ιάσου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου και
Αμβροσίας.

• Στη δυτική είσοδο πόλης Κομοτηνής κάτω από την γέφυρα τρένου.

  

Πηγή: www.xronos.gr