"Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μάλλον γνώριζε για τις μίζες από την Siemens" υποστήριξε υπάλληλος του οικονομικού κομματικού τομέα κατά τη διάρκεια της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η κα. Δήμητρα Παπαχρήστου, καταθέτοντας στην πολύκροτη υπόθεση και απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου του κ. Τσουκάτου υποστήριξε ότι για τις μίζες από την γερμανική εταιρεία "μάλλον γνώριζε και η ηγεσία του κόμματος ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχε και εκτελεστική επιτροπή"

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος το 2008 παραδέχθηκε ότι το 1999 έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens 1 εκατ. μάρκα, τα οποία κατευθύνθηκαν μέσω εφτά λογαριασμών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος είχε μάλιστα υποστηρίξει ότι τα χρήματα παραδόθηκαν στον τότε υπεύθυνο Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στον αναπληρωτή γραμματέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, και στην υπάλληλο στον σχετικό κομματικό τομέα.

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει σε ανακριτικό στάδιο, η κα. Παπαχρήστου εμφανιζόταν να μην θυμάται αν ο Θεόδωρος Τσουκάτος είχε καταθέσει χρήματα στα ταμεία του κόμματος.

Ωστόσο, σήμερα δήλωσε ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Χαριλάου Τρικούπη έφερνε συχνά, μεγάλα ποσά.

Σε ερώτηση που έγινε "γιατί η μάρτυρας δεν είχε καταθέσει τα ίδια και στην ανάκριση" η ίδια απάντησε ότι φοβόταν μη χάσει τη δουλεία της καθώς υπήρχε κομματική γραμμή.

Από την πλευρά της έδρας τέθηκε η ερώτηση στην μάρτυρα αν έχει πει ψέμματα με την ίδια να απαντά "είπα τη μισή αλήθεια".

Εισαγγελέας: Έχετε πει ψέμματα;

Μάρτυρας: Είπα τη μισή αλήθεια.

Πρόεδρος: Η μισή αλήθεια οδηγεί καμία φορά σε ολέθρια ψεύδη.

Η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για να κινηθεί ποινική δίωξη κατά της κας. Παπαχρήστου για ψευδορκία.

Η απόφαση του δικαστηρίου η οποία θα δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.