Συγκλονίζει το πανελλήνιο το άγριο έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους με τον αστυνομικό και φρουρό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, να ξεκληρίζει την οικογένειά του, σύζυγο, πεθερά και το παιδί του και έπειτα να στρέφει το όπλο στον εαυτό του.

Σήμερα θα γίνει νεκροτομή στα τέσσερα πτώματα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το πώς ακριβώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου , ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να βρουν το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας.  

Σήμερα το πρωί, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στα τέσσερα πτώματα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το πώς ακριβώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

Την ίδια ώρα, εύλογα ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος οπλισμένος που βρίσκεται στον στενό κύκλο ενός πρώην πρωθυπουργού φθάνει στο σημείο να δολοφονήσει και το ίδιο του το παιδί για ασήμαντη αφορμή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο αυτόχειρας είχε πάρει την απόφαση να ξεκαθαρίσει τις οικογενειακές και οικονομικές του διαφορές το βράδυ της Κυριακής.

Είχε επιστρέψει από διήμερο ταξίδι στα Γιάννενα συνοδεύοντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και ήταν αποφασισμένος για όλα.   Η οικογενειακή ένταση που υπήρχε σχετικά με τα κληρονομικά εκτιμάται ότι ήταν το φυτίλι που άναψε την σπίθα του κακού.  

Οι αστυνομικοί από το σημείο που βρέθηκαν οι νεκροί μέσα στο σπίτι αλλά και το χρόνο θανάτου των τεσσάρων προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ο αρχιφύλακας πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει ή αν έχασε τον έλεγχο πάνω στον καβγά. Οι πρώτες εκτιμήσεις και από ιατροδικαστικής πλευράς λένε πως μεσολάβησε αρκετός χρόνος ανάμεσα στη δολοφονία της 49χρονης γιατρού και της αυτοκτονίας του 47χρονου αστυνομικού.

Μάλιστα, θεωρείται πιθανό να ξεπέρασε τη μια με μιάμιση ώρα γεγονός που δείχνει ότι ο αρχιφύλακας είχε το χρόνο να σκεφτεί τι έκανε, να αναλογιστεί το κακό που προκάλεσε και να πάρει την απόφαση να στρέψει το υπηρεσιακό όπλο στον εαυτό του και να πατήσει τη σκανδάλη. Βέβαια, κανείς από αυτούς που γνώριζαν τι συνέβαινε στην οικογένεια δεν έμεινε ζωντανός κάνοντας έτσι πολύ δύσκολο το έργο της Αστυνομίας για να κλείσει και τυπικά ο φάκελος.