Ο 46χρονος δολοφόνησε τη γυναίκα του, την πεθερά του και το τριών ετών κοριτσάκι του, βάζοντας και ο ίδιος στη συνέχεια τέλος στη ζωή του, με τους συγγενείς των θυμάτων να κάνουν λόγο στα μέσα ενημέρωσης για ενδοοικογενειακή βία. Ανέφεραν μάλιστα πως ο δράστης έπαιρνε τα λεφτά της συζύγου του προκειμένου να κάνει τη ζωή του πιο βολική.

Ήδη αρκετά στοιχεία έχουν δοθεί για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η οικογένεια, καθώς ο δράστης ασκούσε ψυχολογική βία στη σύζυγό του και της έπαιρνε λεφτά, ενώ ζητούσε επίμονα από τη γυναίκα του να φύγει από την πολυκατοικία η μητέρα της η οποία ζούσε στο από κάτω διαμέρισμα και να το έκαναν ιατρείο.

Αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς σύζυγος και πεθερά έφεραν έντονες αντιρρήσεις, κάτι που φαίνεται πως «χτύπησε» τον εγωισμό του Ζαπαντιώτη, ο οποίος δίχως να το σκεφτεί αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή τους, σκοτώνοντας ακόμη και το ίδιο του το παιδί, πριν βάλει τέλος και στη δική του ζωή.

Οι καταθέσεις των συγγενών θα λύσουν σίγουρα περισσότερες απορίες στους αστυνομικούς για την υπόθεση. Αρκετοί θα καταθέσουν για όσα ξέρουν για την οικογένεια και τα προβλήματα που υπήρχαν στις σχέσεις του ζευγαριού, όπου, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα κληρονομικά ήταν η βασική αιτία της διαμάχης των δύο πλευρών που έφερε ως αποτέλεσμα αυτό το φριχτό έγκλημα.

Η 49χρονη Ελένη Χερουβείμ, η κόρη της Μυρτώ-Πετρίνα και η πεθερά του δράστη Βασιλική Χερουβείμ (70 ετών) θα κηδευτούν σήμερα στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Αγίων Αναργύρων, ενώ η σορός του δράστη μεταφέρθηκε στην Αιτωλοακαρνανία όπου θα κηδευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε εν ψυχρώ τη σύζυγό του, με την αστυνομία να αναφέρει πως τόσο η γυναίκα όσο και η πεθερά του δράστη προσπάθησαν να καλέσουν σε βοήθεια, καθώς βρέθηκαν τα πτώματά τους κοντά στη μπαλκονόπορτα.

Ο δράστης δίχως να το σκεφτεί πυροβόλησε τρεις φορές τη γυναίκα του, με τη μία να την βρίσκει στο κεφάλι, μετά άλλες δύο την πεθερά του και στη συνέχεια πήγε στο παιδικό δωμάτιο σκοτώνοντας την κόρη του, και βάζοντας στη συνέχεια τέλος και στη δική του ζωή.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πυροβόλησε οκτώ φορές στο σύνολο, με μία σφαίρα να μη βρίσκει στόχο.