Η κυνικότητα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο 25χρονος «δράκος» τα όσα φριχτά έκανε σε ανυποψίαστες γυναίκες στην περιοχή των Αμπελοκήπων έχει σοκάρει την κοινή γνώμη και την αστυνομία.

Ο 25χρονος Έλληνας σκορπούσε για καιρό τον τρόμο σε γυναίκες που έβαζε στόχο, κυρίως αυτές που φορούσαν κολάν και τακούνια, κακοποιώντας σεξουαλικά τουλάχιστον επτά από αυτές (τόσες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία).

Αφού πρώτα τον αναγνώρισαν στην αστυνομία αρκετά από τα θύματά του, στην απολογία του ο δράστης είπε αρχικά πως ό,τι έκανε το έκανε για… πλάκα. Η ανάκριση κράτησε για αρκετές ώρες, με τον δράστη, σύμφωνα με πληροφορίες, να λέει στους αστυνομικούς πως αυτό ήταν το πάθος του.

Προκαλεί αίσθηση μάλιστα η ατάκα που είπε, πως νομίζει ότι δεν έκανε και κανένα κακό! Αμετανόητος ο «δράκος» των Αμπελοκήπων, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρές κατηγορίες για επίθεση και σεξουαλική κακοποίηση γυναικών.

Πάντα στον στόχο του ήταν γυναίκες με κολάν, τις άρπαζε από τον λαιμό και τις ακινητοποιούσε, σκίζοντας τα ρούχα τους και χαϊδεύοντας τα γεννητικά τους όργανα. Προτιμούσε μάλιστα αυτές με τα κολάν, όπως είπε στην αστυνομία, γιατί ήταν πιο εύκολο να τους τα βγάλει. Πριν τους επιτεθεί, κρυβόταν πίσω από θάμνους ή αυτοκίνητα και τις παρακολουθούσε μέχρι να βρει ένα σημείο σκοτεινό και χωρίς κόσμο, ώστε να μπορέσει να τους επιτεθεί.

Οι κάμερες ασφαλείας σε διάφορα σημεία έδειξαν τη δράση του και η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει μετά από επτά καταγγελίες που είχε δεχτεί από τα θύματά του.

Η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει όταν έκανε κίνηση να επιτεθεί σε μια άλλη νεαρή κοπέλα. Μόλις αντιλήφθηκαν πως από τις περιγραφές που είχαν, πρέπει να ήταν αυτός ο δράστης, αμέσως τον συνέλαβαν και ο «δράκος» των Αμπελοκήπων ομολόγησε τις πράξεις του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Το πρωί η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του «δράκου» των Αμπελοκήπων, στην οποία αναφέρει πως ο δράστης «εντόπιζε νεαρές και ασυνόδευτες γυναίκες, ασκώντας σωματική βία και με απειλές για τη ζωή τους τις ακινητοποιούσε και προέβαινε σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις».

Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε και στη σύλληψή του που έγινε κατά τη διάρκεια μιας ακόμη απόπειράς του κατά γυναίκας.

«Επετεύχθη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμπελοκήπων, ο εντοπισμός του στην περιοχή των Αμπελοκήπων, κατά τη στιγμή που ακολουθούσε νεαρή γυναίκα και επιτάχυνε τον βηματισμό του για να την προσεγγίσει, με προφανή σκοπό να ασελγήσει επ' αυτής. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Από τη διενεργηθείσα έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του δράστη σε επτά υποθέσεις βιασμού και σε μία απόπειρα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή», καταλήγει η ανακοίνωση.