Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας προτείνει η αντεισαγγελέας εφετών Ιωάννα Ζωγράφου του εμπόρου όπλων, Κωνσταντίνου Δαφέρμου και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαρματικών τύπου Κορνέτ.

Η αντεισαγγελέας με την υπ΄αριθμόν 2355/2017πρότασης της προς το δικαστικό συμβούλιο προτείνει την παραπομπή των κατηγορουμένων στο εδώλιο για κακουργηματικές κατηγορίες

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την υπόθεση διακινήθηκαν μίζες περί τα 3 εκατ. ευρώ, χρήματα που προέκυψαν από στοιχεία από τα άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό. Ο Α. Κάντας είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί περίπου στο 3% της συνολικής αξίας της αγοράς. Η αντεισαγγελέας Εφετών ωστόσο προτείνει για την ίδια υπόθεση προς το Συμβούλιο Εφετών την απαλλαγή του γιου του Κ. Δαφέρμου και ενός συνεργάτη του.

Ο Κ. Δαφέρμος πάντως αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η αγορά των αντιαρματικών έγινε με νόμιμες διαδικασίες και ότι υπήρξε συμφέρουσα για το Δημόσιο.

Τον τελικό λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών