Απίστευτες οικονομίες σε τάξεις μεγέθους επιτυγχάνονται στο ΓΕΣ χάρη στην άοκνη προσπάθεια και εφευρετικότητα του προσωπικού που αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστεί ισχύος του Στρατού Ξηράς, σε μία ιδιαίτερη δύσκολη για τη χώρα, τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και το ίδιο το προσωπικό, οικονομική περίοδο, συμφώνως με τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο αρχηγός, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στην εκδήλωση ανταλλαγής ευχών που έγινε με τους στρατιωτικούς συντάκτες στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρηγίλλης, ανέφερε δύο χαρακτηριστικά – και εντυπωσιακά – παραδείγματα.

Το πρώτο αφορά την 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ), το πολύτιμο έργο της οποίας απέφερε οικονομία στο ΣΞ της τάξεως των 6,5 εκατ.ευρώ ετησίως, μόνο και μόνο από την παραγωγή 14 φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας, που κατασκευάζει και χρησιμοποιούνται από το σύνολο του Ελληνικού Στρατού! Η Μονάδα είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό, «χαμένη» μεταξύ των διαφόρων βιομηχανικών κτιρίων, κάπου στη οδό Πειραιώς, δεξιά όπως κατεβαίνεις από Αθήνα προς Πειραιά και «έχει στις τάξεις της 18 αξιωματικούς – φαρμακοποιούς από τους οποίους οι 16 είναι διδάκτορες Φαρμακευτικής και οι άλλοι δύο υποψήφιοι διδάκτορες», όπως τόνισε με έμφαση και υπερηφάνεια ο αρχηγός. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τον πρύτανη της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να πηγαίνουν εκεί να εκπαιδεύονται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής!

Το δεύτερο παράδειγμα ούτε καν μπορούσαμε να το φανταστούμε και απορούσε ένα θηλυκό στρατιωτικό σκυλί αναπαραγωγής, ράτσας γερμανικού ποιμενικού! Συμφώνως πάντα με τον αντιστράτηγο Στεφανή, μία τέτοια σκυλίτσα έχει γεννήσει 43 κουτάβια, τα οποία αξιοποιήθηκαν ΟΛΑ – και τα 43 – από την υπηρεσία «και αυτή τη στιγμή εκτελούν καθήκοντα φρουρού σε 43 διαφορετικά σημεία και εγκαταστάσεις του Στρατού σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια», όπως σημείωσε χαρακτηριστικώς. Αποτέλεσμα από μόνο αυτό το θέμα μια οικονομία της τάξεως των 213.000 ευρώ για το Στρατό Ξηράς, που αλλιώς θα είχαν διατεθεί για την απόκτηση αυτών των στρατιωτικών σκύλων για εκπαίδευση. «Εμείς βραβεύσαμε και τον συνοδό αυτού του σκυλιού, για το έργο του και την προσφορά του στην εξαιρετική φροντίδα για το σκυλί-σύντροφό του, αλλά και το ίδιο το σκύλο για την προσφορά αυτή. Τότε κάποιοι μας χλεύασαν, αλλά ο λόγος είναι αυτός».

.