Χιονιάς, κρύο και παγετός επικρατεί σε όλη τη χώρα, με ισχυρές χιονοπτώσεις στις περισσότερες ημιορεινές και ορεινές περιοχές όλης της χώρας, καθώς χιονίζει σε υψόμετρο ακόμα και 250 μέτρων.

Μάλιστα, η ανυπαρξία του κράτους και η αμέλεια πολλών οδηγών, προκάλεσε κυκλοφοριακό «εφιάλτη» για όλους εκείνους που αποφάσισαν να εκδράμουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης στα βόρεια προάστια, «οριακά μέχρι το Χαλάνδρι», όπως είπε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή το πρωί.

Ο «βρετανικού τύπου καιρός» θα διατηρηθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση το Σάββατο, ενώ αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή από Σάββατο βράδυ προς Κυριακή πρωί.

Τη Δευτέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος, με ηλιοφάνεια και κρύο, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Ο κρατικός μηχανισμός ανά τη χώρα βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να κρατήσει τους δρόμους ανοικτούς.

Μηχανήματα της περιφέρειας Αττικής επιχειρούν από το πρωί της Πέμπτης στην Πάρνηθα, προκειμένου να μείνει προσβάσιμο το οδικό της δίκτυο.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 20:00, το βράδυ της Παρασκευής, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος της ανατολής έως το ύψος της περιοχής του Διονύσου.

Λίγο μετά τις 19:30 διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Διονύσου από το ύψος του γηπέδου Διόνυσος έως το ύψος του Αγίου Πέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος το διοδίων των Αφιδνών.

Παράλληλα, η κίνηση των οχημάτων στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.