Καμία από τις κάμερες του Εφετείου Αθηνών δεν έχει καταγράψει την παραμικρή κίνηση των τρομοκρατών, που χτύπησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, το σύστημα ασφαλείας – παρακολούθησης έχει να λειτουργήσει από το 2002.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, οι Αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών τους προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο υλικό, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διαπίστωσαν με μεγάλη τους έκπληξη ότι μπορεί στο κτίριο του Εφετείου να έχουν τοποθετηθεί κάμερες, παρ΄ όλα αυτά, καμία από αυτές, ούτε καταγράφει αλλά ούτε και μεταδίδει εικόνα στα σημεία που βρίσκονται αστυνομικοί φρουροί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες έχουν να καταγράψουν εικόνα από το 2002 και όλα έχουν να κάνουν με τη διαφωνία της εταιρείας που κατασκεύασε το κτίριο και με τις επίσημες Αρχές, οι οποίες είχαν αντιρρήσεις ως προς την επίσημη παράδοσή του και άρα το θέμα των καμερών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Σαν να μην έφτανε αυτό, διαπιστώθηκε επίσης ότι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις κατά το παρελθόν, δεν μπήκαν ποτέ κάμερες σε κρίσιμα εξωτερικά σημεία του Εφετείου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι βαλλιστικές έρευνες στον κάλυκα από καλάσνικοφ που βρέθηκε στο σημείο, όταν ένας εκ των δραστών πυροβόλησε κατά του αστυνομικού φρουρού.

Στην ΕΛ.ΑΣ. δίνουν ιδιαίτερη σημασία, για να διαπιστώσουν εάν ταυτοποιείται με τα πολεμικά καλάσνικοφ της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που εκτιμάται ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα