Σε εορταστικό κλίμα κινούνται όλα τα μαγαζιά της Αθήνας, καθώς η κίνηση στις γειτονιές αλλά και τα καταστήματα, είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πολύς είναι ο κόσμος που βγήκε για τις τελευταίες αγορές πριν τα Χριστούγεννα, με την αυξημένη κινητικότητα να παρατηρείται κυρίως λόγω της βελτίωσης του καιρού.

Στην οδό Ερμού τα καταστήματα έχουν την τιμητική τους, με την προτεραιότητα να κατέχουν όσα διαθέτουν ηλεκτρονικά, παιχνίδια, καλλυντικά ή προσωπικά είδη.

Οι καταστηματάρχες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τον τζίρο ο οποίος χθες εμφανίστηκε αυξημένος κατά 20-25% σε σχέση με πέρυσι.

Αρκετά αυξημένη είναι η κίνηση και στις περιοχές του Θησείου και στο Μοναστηράκι, όπου ο κόσμος προτίμησε να περάσει το μεσημέρι με λίγο καλό φαγητό, ενώ στα μπαζάρ που έχουν στηθεί στο κέντρο της Αθήνας, μικρά παιδιά απολαμβάνουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Έντονη είναι η κίνηση και στη Βαρβάκειο Αγορά καθώς πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν την τελευταία στιγμή τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές.