Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κρήτης από τη φρικτή πατροκτονία που σημειώθηκε τη νύχτα των Χριστουγέννων με θύμα τον 61χρονο και δράστη τον 34χρονο γιο του, μετά από άγριο καβγά.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί στις 11 σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Φορτέτσας, όπου συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο άντρα.

Σήμερα επίσης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του ο 34χρονος γιος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας 

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φονικού του 61χρονου πατέρα από τον 34χρονο γιο του τη νύχτα των Χριστουγέννων στην Κρήτη.

Ο 34χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να περιγράψει κατά την απολογία του όλα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ και οδήγησαν στη νέα οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει την Κρήτη.

Ο ίδιος, υπό την επήρεια αλκοόλ, και για αρκετές ώρες μετά το φονικό, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι έγινε στο σπίτι του πατέρα του και έφτασε να τον πνίξει με τα ίδια του τα χέρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το cretapost.gr, κατά τη μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο αρκετές ήταν οι φορές που ο ίδιος έλεγε ασυναρτησίες για το τι ακριβώς συνέβη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του.

Τελικά ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του φώναζε και εκείνος προσπάθησε να τον σταματήσει, κλείνοντάς του το στόμα. Ο 34χρονος ήταν άνεργος και διέμενε σε άλλο σπίτι, εκτός της πόλης του Ηρακλείου, αλλά το βράδυ των Χριστουγέννων είχε πάει στον πατέρα του.

Όλα έγιναν τη νύχτα των Χριστουγέννων. Ο 34χρονος κατ' ομολογίαν δράστης πήγε στο σπίτι του πατέρα του για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Με το πέρασμα της ώρας ξέσπασε καβγάς μεταξύ τους κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, με αποτέλεσμα ο γιος να πνίξει με τα χέρια του τον πατέρα του.

O δράστης έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς που τον βρήκαν μέσα στο υπνοδωμάτιο, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του πατέρα του.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η αιτία του καβγά ήταν πως ο πατέρας του τον έδερνε όταν ήταν μικρός.

Όλα συνέβησαν στη 1 τη νύχτα όταν ένας 34χρονος άνδρας βρισκόταν στο σπίτι του 61χρονου πατέρα του στη Φορτέτσα Ηρακλείου για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα.

Και οι δύο φαίνεται ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα -για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- ξέσπασε άγριος καυγάς ανάμεσα στους δύο άντρες.

Ο καυγάς πήρε τραγικές διαστάσεις όταν ο γιος έπιασε τον πατέρα του, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και του έκλεισε το στόμα με το χέρι του, με αποτέλεσμα να τον πνίξει.