Το κατώφλι της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να περάσει σήμερα το πρωί ο 34χρονος πατροκτόνος προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία του 61χρονου πατέρα του στη Φορτέτσα Ηρακλείου.

Ο 34χρονος, που επρόκειτο να απολογηθεί την περασμένη Τετάρτη, ζήτησε και έλαβε νέα αναβολή για σήμερα.

Ο δράστης αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, και για αρκετές ώρες μετά το φονικό δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι έγινε στο σπίτι του πατέρα του και έφτασε να τον πνίξει με τα ίδια του τα χέρια.

Μάλιστα, κατά τη μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο αρκετές ήταν οι φορές που ο ίδιος έλεγε ασυναρτησίες για το τι ακριβώς συνέβη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του.

Τελικά ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του φώναζε και εκείνος προσπάθησε να τον σταματήσει, κλείνοντάς του το στόμα.

Ο 34χρονος είναι άνεργος και διέμενε σε άλλο σπίτι εκτός της πόλης του Ηρακλείου, αλλά το βράδυ των Χριστουγέννων είχε πάει στον πατέρα του, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Οι δύο άντρες λογομάχησαν και ο γιος, ακινητοποιώντας τον πατέρα του με κεφαλοκλείδωμα, του έκλεισε το στόμα με τα χέρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος ο πατροκτόνος στους αστυνομικούς, η αφορμή του καβγά τους ήταν πως ο πατέρας του τον έδερνε όταν ήταν μικρός.