Την πρώτη ολοκληρωμένη γνωριμία με την κάνναβη, τις αλήθειες και τους μύθους που περιβάλλουν το πολυσυζητημένο αλλά και προσοδοφόρο φυτό, θα έχει το κοινό της Αθήνας στην πρώτη εν Ελλάδι Διεθνή Εκθεση για την Κάνναβη (Athens Cannabis Expo 2018).

Στη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τόσο για τις επιβλαβείς όσο και για τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού από τα πλέον επίσημα χείλη, καθώς ο κύριος άξονας της διοργάνωσης αποτελείται από ομιλίες και διαλέξεις ιατρών και ψυχιάτρων, γεωπόνων, διατροφολόγων, καλλιεργητών, ανθρωπολόγων, ακτιβιστών, βιολόγων, ασθενών, ακαδημαϊκών και άλλων επιστημόνων.

Σύμφωνα με την ομάδα που επιμελείται τη διοργάνωση, «σκοπός είναι να ενημερωθεί το κοινό για όλα τα προϊόντα και τις καινοτομίες που υπάρχουν στον τομέα αυτό σε όλο τον κόσμο, καθώς και τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

Παρέχει και πολλές επενδυτικές ευκαιρίες για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το αντικείμενο, καθώς θα υπάρχει και συμμετοχή πολλών ξένων εταιρειών με πολυετή πείρα». Η έκθεση, πάντως, που αποτελεί θεσμό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε εμπόρους και επαγγελματίες, αφού όλοι οι εκθέτες διαθέτουν τα προϊόντα τους και σε πολίτες σε τιμές λιανικής.

Εξάλλου, εκτός από τις διαλέξεις και τις προβολές ντοκιμαντέρ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις. Η πρώτη Διεθνής Εκθεση για την κάνναβη θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως και τις 14 Ιανουαρίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) με εισιτήρια που ξεκινούν από έξι ευρώ.  

Πηγή: Ελευθερία του Τύπου