Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο Κιλκίς, μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που τάραξε τους κατοίκους των γύρω περιοχών νωρίς το πρωί. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο, καθώς δεν έχουν σιγουρευτεί ακόμη αν ο πρωινός σεισμός ήταν ο κύριος, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 FM, τόνισε ξανά πως ο κόσμος που μένει σε παλιά σπίτια καλό θα ήταν να αποφύγει να μείνει μέσα, όμως προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρχει έντονη ανησυχία. Οι μετασεισμοί δεν ξεπερνούν τα 2,3 Ρίχτερ ως τις 9 το πρωί, κάτι στο οποίο στάθηκε ο κ. Λέκκας.

«Είμαστε σε ετοιμότητα -τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας-, αλλά θεωρώ ότι οι σεισμοί θα μείνουν σ' αυτό περίπου το επίπεδο και δεν θα έχουμε περαιτέρω προβλήματα. Χρειάζεται κάποια προσοχή, να μην μπαίνουμε σε σπίτια παλιά, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει έντονη ανησυχία στον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι φαινόμενα που γίνονται αντιληπτά και στην περιοχή της Κερκίνης και της Δοϊράνης αλλά και της Θεσσαλονίκης γιατί έχουμε μια ανώμαλη κατανομή των εντάσεων κι έτσι ο κόσμος θεωρώ πως δικαιολογημένα έχει ανησυχήσει από το φαινόμενο. Θεωρώ ότι όλο αυτό το φαινόμενο θα συνεχιστεί 1-2 μέρες τουλάχιστον», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.