Οι ακραίες θέσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή πριν μερικές ημέρες, σχετικά με την επίθεση της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» στην πρεσβεία του Ισραήλ, έφεραν και την αντίδραση της πρεσβείας στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της, ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ και η ίδια η πρεσβεία σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνουν τα όσα είπε σε βίντεο που ανήρτησε στο Youtube ο ραβίνος, όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για κομμουνιστές, χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις. Από πλευράς πρεσβείας ξεκαθάρισαν πως τα όσα είπε δεν αποτελούν επίσημη θέση τους, με τον ραβίνο ωστόσο να έχει βρεθεί στο στόχαστρο στο παρελθόν για τις ακραίες τοποθετήσεις του σε διάφορα θέματα.

«Ο ραβίνος (Mordechai Frizis), ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ, ανάρτησε πρόσφατα ακραίες δηλώσεις στο ΥouΤube σχετικά με την επίθεση με μπογιές εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα για την οποία η οργάνωση "Ρουβίκωνας" ανέλαβε την πλήρη ευθύνη. Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της πρεσβείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.