Τελικώς αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η δημοσιοποίηση κάποιου γεγονότος, εγκαίρως, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αντιθέτως, πάντα ήταν επωφελής.

Ο λόγος για την περίπτωση του Πολεμικού μας Ναυτικού σε σχέση με την περίπτωση της σημερινής ερωτήσεως στη Βουλή του βουλευτή της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Ανδρέα Λοβέρδου, αναφορικώς με την περίπτωση του τούρκικου «ύποπτου σκάφους» που δεν αντιμετωπίστηκε ορθώς, κατά τον ερωτώντα τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, από το πλήρωμα της φρεγάτας «ΕΛΛΗ», που μετέβη στην περιοχή.

Πέραν του γεγονότος ότι η απάντηση αντί της Βουλής δόθηκε από το ΓΕΝ και μάλιστα αυθημερόν, στηριζόμενο στο γεγονός ότι «απαντούσε» στα «δημοσιεύματα» ιστοσελίδων, που είχαν ανεβάσει την ερώτηση του Α.Λοβέρδου, και όχι από το ΓΕΕΘΑ, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του οποίου ήταν η φρεγάτα, ως προϊστάμενο επιχειρησιακό επιτελείο του Αρχηγείου Στόλου, το περιστατικό, αυτό καθ’ εαυτό, «κάτι» μας θύμιζε, τουλάχιστον στους παλαιότερους των στρατιωτικών συντακτών.

Το γεγονός αυτό σε σχέση με το ότι τότε – τη συγκεκριμένη ημερομηνία – που αναφέρεται στην ερώτηση, κυβερνήτης του σκάφους ήταν ένας εκ των καλυτέρων αξιωματικών του ΠΝ, που αποκλείεται να μην είχε πράξει ορθώς σε εντολές που είχε λάβει, αποτέλεσε τη «θρυαλίδα» για λίγο περισσότερο…«ψάξιμο».

Λοιπόν, επειδή προφανώς το ΠΝ δεν είχε κανένα λόγο να «κρύψει κάτι», ας ανατρέξει όποιος ενδιαφέρεται στο τεύχος Νο.596 του έγκριτου και προσφάτως βραβευθέντος από την Ακαδημία Αθηνών περιοδικού του ΓΕΝ «Ναυτική Επιθεώρηση» (τεύχος Ιουνίου-Ιουλίου – Αυγούστου 2016), στη σελίδα 114 και στη στήλη με τον γενικό τίτλο: «Διάφορα θέματα», σημειώνεται ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ: «Την 26η Μαΐου, ομάδα ΜΥΑ/ΛΣ, η οποία επέβαινε στη Φ/Γ «ΕΛΛΗ», εκτέλεσε νηοψία στο ύποπτο αλιευτικό σκάφος “Murat Terzi”, σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως ν.Κρήτης».

Τώρα, επί της ουσίας, και εν κατακλείδι: Έστω πως θεωρούμε χάρη συζητήσεως ότι τα δέματα που πετούσαν στη θάλασσα τα μέλη του πληρώματος του «ύποπτου σκάφους» λόγω της παρουσίας της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» ήταν ναρκωτικές ουσίες, η απώλεια για τους λαθρέμπορους ενός ολόκληρου φορτίου ναρκωτικών και πάλι δεν συνιστά «αποτροπή» υπό την έννοια ότι όλη η ποσότητα των ναρκωτικών (αυτό)καταστράφηκε και δεν έφτασε στην «αγορά»;

Επομένως, έστω και εμμέσως, η αποστολή της φρεγάτας «ΕΛΛΗ», εν μέσω τέτοιας κακοκαιρίας, δεν πρέπει να θεωρείται τύποις επιτυχής;