Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Θεσσαλονίκης για την έκδοση των δύο Σκοπιανών υπηκόων στην πατρίδα τους δεν ήταν τα νέα που ήθελαν να ακούσουν οι δύο άνδρες που διώκονται από την πατρίδα τους.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου, οι δύο αποφάσισαν να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση. Οι δύο Σκοπιανοί κατηγορούνται από την πατρίδα τους για εμπλοκή στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι και μετά την προσφυγή τους, τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, θα εξεταστεί το αίτημά τους από το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Έχουμε 15 λόγους αρνήσεως και άλλους πέντε λόγους ακυρώσεως της κρισιολογούμενης απόφασης του Συμβουλίου» ανέφερε ο δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου.

Τα δύο πρώην στελέχη της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της ΠΓΔΜ, 51 και 35 ετών, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία», σε εκτέλεση διεθνών ενταλμάτων της Ιντερπόλ, όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια στην Κεντρική Ευρώπη.

Κατηγορούνται από την πατρίδα τους για παράνομη παρακολούθηση μέσω σύστασης συμμορίας και διάπραξη εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας, κατηγορίες που συνδέονται με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Οι δύο άνδρες φοβούνται για τη ζωή τους και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς θεωρούν πως δεν θα τύχουν μιας δίκαιης δίκης.