Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά για τον αγιασμό των υδάτων λόγω των Θεοφανείων, που τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας.

Στα παγωμένα νερά του Σαρωνικού βούτηξαν μέλη ΟΥΚ και απόστρατοι για να πιάσουν τον σταυρό ενώ στη συνέχεια δέχθηκαν ευχές και αναμνηστικά δώρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος και ξεκίνησε η ιερά πομπή μέχρι την εξέδρα στο λιμάνι. Η ρίψη του σταυρού στα ύδατα έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Παρόντες ήταν ακόμη ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, o αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε: «Η γιορτή των Φώτων πρέπει να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που μας αναλογεί. Ένα μέλλον που πρέπει να το στηρίξουμε ως ένα αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και να το βασίσουμε πάνω στην αλήθεια συνδυάζοντας τον λογισμό με το όνειρο, για να θυμηθούμε τον στίχο του Δ. Σολωμού από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους που παραμένει διαχρονικά επίκαιρος».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σημείωσε: «Καλή χρονιά, γιορτάστηκε με λαμπρότητα η γιορτή των Θεοφανείων, και η παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του Προέδρου της Δημοκρατίας μας τίμησε και μας γέμισε χαρά, έτσι όπως πρέπει να γιορτάζεται αυτή η γιορτή κάθε χρόνο».

Με αναφορές στο Σκοπιανό το μήνυμα του Βασίλη Λεβέντη: «Χρόνια πολλά σε όλους, το πνεύμα του Χριστού να φωτίσει την Ελλάδα. Οι ώρες είναι κρίσιμες, δεν πρέπει να δοθεί το όνομα Μακεδονία. Όλος ο λαός πάνω από τη Λάρισα αισθάνεται προδομένος από τα χώματα των Αθηνών. Έχουμε τα μνημόνια, τη φτώχεια, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, αν μας πάρουν και τη Μακεδονία, τι τις θέλουμε τις τελετές;».

Δείτε την τελετή και τις δηλώσεις των επισήμων:

Δείτε εικόνες από το parapolitika.gr