Το θρίλερ με τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον μετά τη νέα τροπή που πήρε. Ο δολοφόνος της νεαρής κοπέλας, μετά την κατάθεσή του για την υπόθεση, είπε ξεκάθαρα ότι κάποιοι του έταξαν λεφτά για να της αφαιρέσει τη ζωή με 14 μαχαιριές, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα μαρτύρησε στους αστυνομικούς, του είχαν δώσει 2.000 ευρώ προκειμένου να διαπράξει το έγκλημα, ενώ του υποσχέθηκαν άλλα 30 χιλιάρικα εφόσον σκότωνε πρώτα την εφοριακό.

Προκειμένου να τον πείσουν, του είχαν προμηθεύσει και ναρκωτικά, καθώς ο ίδιος είναι χρήστης, ενώ πήρε και το μαχαίρι από τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος, με το οποίο σκότωσε την εφοριακό, όπως τουλάχιστον κατέθεσε στην αστυνομία.

Πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση, ο πατέρας του θύματος έλεγε πως κάποιοι την ήθελαν νεκρή, καθώς θεωρούσε πως εμπλέκεται η δουλειά της στην υπόθεση, αφού -όπως τόνιζε- εξέταζε ονόματα που εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ και ίσως κάποιος να την ήθελε νεκρή.

Αυτό βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως πλέον μετά την κατάθεση του δολοφόνου της 32χρονης η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Ο δολοφόνος, σε μία μακροσκελή γραπτή κατάθεση, είπε πως για καιρό την παρακολουθούσε και αποφάσισε να τη σκοτώσει εντός του νεκροταφείου, όταν είχε πάρει ήδη την προκαταβολή, ενώ είπε και πως ανάμεσα στα προσωπικά της αντικείμενα υπήρχαν και στικάκα που πιθανότατα θα είχαν κάποιες πληροφορίες.

Είπε πως δύο άνδρες τον έβαλαν να κάνει την αποτρόπαιη πράξη, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, καθώς φοβάται για τη ζωή του. Ανέφερε στο υπόμνημά του μάλιστα πως ο ένας αποκαλούσε τον άλλο «αφεντικό» και πως αυτοί του είπαν να αρπάξει το κινητό της και να το πουλήσει, όπως και έκανε λίγη ώρα μετά τη δολοφονία.