Τη προκήρυξη 24ωρης απεργίας ανακοίνωσαν οι διανομείς του Τύπου. Η απεργία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11/01 και ώρα 17:00 και θα λήξει την Παρασκευή 12/01 (ώρα 17:00).

Τα συνδικάτα στον χώρο του Τύπου θα πραγματοποιήσουν μάλιστα συγκέντρωση τη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ομονοίας, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθώντας να αντισταθούν «στις αντεργατικές αλλαγές με την εμπόδιση της απεργίας, και ενάντια στην πτώχευση των εργαζομένων, με τους 250 άνεργους του πρακτορείου «Ευρώπη», με εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, καθυστερήσεις μισθών και εντατικοποίηση στο πρακτορείο «Άργος».

Οι εργαζόμενοι της διανομής Τύπου όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, διεκδικούν τη πρόσληψη όλων των απολυμένων του πρακτορείου «Ευρώπη» στην «Άργος» ή σε όποια εταιρεία αναλάβει τη διανομή του Τύπου, την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα πρακτορεία, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και την επαναφορά με νόμο του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών των λαϊκών νοικοκυριών.